Belföld

2009.06.02. 19:52

Újabb újinfluenzás Magyarországon

FMH - Egy fiatal fővárosi férfinál mutatták ki másodikként Magyarországon az új típusú influenzavírust - áll az Egészségügyi Minisztérium kedd esti közleményében.

feol.hu

A férfi - aki múlt szombaton táért haza New Yorkból, de a betegség tüneteit már itt észlelte - hétfőn jelentkezett influenzás tünetekkel a László Kórház ambulanciáján. Az elvégzett torokváladék-vizsgálatok igazolták, hogy a fertőzést az új influenzatörzs okozta. 
A tájékoztatás szerint a betegség csak enyhe hőemelkedéssel, fáradékonysággal járt, így kórházi kezelésre nem volt szükség, elég volt a gyógyszer alkalmazása. A férfi barátnője, aki vele együtt utazott, már hazaérkezése előtt meggyógyult. Az ÁNTSZ vizsgálja, hogy a beteg környezetében tovább terjedt-e a fertőzés. 
Székely Tamás egészségügyi miniszter múlt pénteken jelentette be, hogy kimutatták az új vírust egy brazil férfitól Egerben vett mintában; vasárnapi hírek szerint ő már el is hagyta az országot, és másoknál mindeddig nem mutatták ki a betegséget.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!