Belföld

2012.04.03. 05:06

Újabb plágiumbotrány

Plágium miatt visszavonták Tulassayék publikációját.

MTI

A Clinical Gastroenterology című tudományos folyóirat főszerkesztője visszavonta két orvos, Tulassay Zsolt - Tulassay Tivadarnak, a Semmelweis Egyetem rektorának testvére - és Herszényi László 2010 áprilisában a lapban megjelent közös munkáját - írta keddi számában a Magyar Hírlap a birtokába jutott dokumentumra hivatkozva.

A napilap azt közölte: az indoklás szerint a cikk „jelentős átfedést tartalmaz” egy másik szerző 2008-ban megjelent publikációjával.

A Magyar Hírlap megjegyezte: Tulassay tagja a Semmelweis Egyetem doktori tanácsának.

A lap a két orvost is kereste. Az újság szerint egyelőre azt sem lehet tudni, hogy Tulassay Zsolt jelen volt-e a doktori tanács március 29-i ülésén, amelyen a testület a tényfeltáró bizottság adatainak ismeretében indítványozta az egyetem szenátusának, hogy vonják vissza Schmitt Pál 1992-ben megszerzett kisdoktori címét.

A Magyar Hírlapnak lapzártáig nem sikerült elérnie az orvost, Herszényi László pedig aktuális elfoglaltságára utalva hárította el a lap megkeresését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!