Belföld

2012.06.02. 14:37

Új vezetőket bíztak meg a BRFK-nál

Budapest - Török Zoltán lett a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Pallagi Imre a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetője, Kuczik János Zoltán pedig a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője - közölte szombaton a honlapján a rendőrség.

MTI

A közlemény szerint szombati hatállyal bízta meg a három új vezetőt Hatala József országos rendőrfőkapitány.
   
Mint írták, az új vezetőkkel szembeni elvárás a szakszerű, hatékony és törvényes munkavégzés. Ugyanígy elvárás a következetes, szigorú parancsnoki munka, a jogsértések felfedése, az azok elleni határozott fellépés - tették hozzá.
   
A közlemény nem tér ki a kinevezések okára, de a sajtóban az elmúlt két hétben megjelent: az új vezetők elődeit bűncselekményekkel hozták összefüggésbe.
   
A hvg.hu értesülései szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának vezetője mellett Kalmár Tamást, a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetőjét vették őrizetbe csütörtökön korrupciós gyanúval.
   
A Központi Nyomozó Főügyészség péntek reggel tájékoztatta az MTI-t arról, hogy őrizetbe vettek négy embert, köztük két vezető beosztású rendőrt korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. A közlemény szerint a főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indított büntetőeljárást vezető beosztású rendőrök és civilek ellen. Fazekas Géza szóvivő azt írta: "a pillanatnyilag is széles körben folyó nyomozás érdekére tekintettel" ennél többet az ügyről egyelőre nem tud közölni.
   
A Népszabadság május 22-én számolt be arról, hogy minden idők egyik legnagyobb, a magyar rendőrségen elkövetett visszaélés-sorozatában nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség az ORFK feljelentése nyomán. A lap szerint a szövevényes gazdasági bűncselekmény-sorozatra a rendőrség hónapok óta folyó általános átvilágításának keretében derült fény.
   
Hozzátették: információik szerint az üggyel szoros összefüggésben vonta vissza Pintér Sándor belügyminiszter május 8-án a III. kerületi kapitányság éléről a BRFK vezetőjének közbiztonsági helyettesévé kinevezett Markó Attila ezredes vezetői megbízását. Egyidejűleg Hatala József országos rendőrfőkapitány Jánosik Istvánt, a BRFK közlekedési főosztályvezetőjét állította fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!