Belföld

2009.07.06. 13:05

Új influenza: huszonegy beteg

FMH - Huszonegyre emelkedett az új típusú influenzás megbetegedések száma Magyarországon, miután vasárnap újabb hét pozitív vizsgálati eredmény született - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.

feol.hu

A hét új beteg mintái közül négy a már ismert, munkahelyi betegséghalmozódással érintett külföldi cég dolgozóitól származott, míg három pozitív eredmény az ugyanezen munkahelyen dolgozó egyik beteg családtagjaitól. A családtagok között egy 4 és egy 2 éves kisgyermek is van - olvasható a közleményben. A cég hét beteg dolgozója közül kettő szorul kórházi ellátásra - tették hozzá.
Közölték továbbá, hogy az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének epidemiológusai tovább folytatják az érintett betegek kontaktjainak, kapcsolatainak felkutatását.
Az ÁNTSZ a legutóbb múlt pénteken tájékoztatta az MTI-t új típusú influenzás megbetegedésről: a tizenkettedik fertőzött egy 38 éves férfi volt, akinek az egyik munkatársa nem sokkal korábban tért vissza az Egyesült Államokból.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!