Belföld

2005.04.04. 07:39

Új hulladéklerakót építenének Bicskén

Tatabánya (str) - A település kezdeményezésére a helyi Gazdaságfejlesztõ Szervezet Kht. közremûködésével koordinálják annak a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszernek a kiépítését, melynek célja a hulladékgyûjtési-hasznosítási feladatok regionális együttmûködéssel történõ megoldása. A rendszer másik fontos terve mindemellett az egészséges ivóvíz hosszú távú biztosítása.

Mórocz Zsolt

Közel nyolcvan Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyei település alapított közösen regionális hulladékgazdálkodási társulást Tatabányán hulladékkezelõk létresítésére. A Duna-Vértes köze Hulladékgazdálkodási Társulás megalapítását a tag-önkormányzatok, az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi Felügyelõség, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatta.

rnA társulás tagja többek közt Bicske is, melynek polgármestere, Szántó János elmondta: eu-s elvárásoknak megfelelõ regionális hulladéklerakók, szelektív hulladékválogató mûvek, -tömörítõk és más berendezések létrehozása a cél. Bicskén egy 2,4 milliárdos fejlesztés szerepel a tervek között, melynek részeként a szelektív szemétgyûjtõk kialakítása mellett egy új hulladéklerakó építése szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!