Belföld

2009.05.28. 12:44

Új határidő a Hospinvestnek

A HospInvest június 30-ig "póthatáridőt" kap arra, hogy intézkedési tervet készítsen a gyöngyösi kórház további működtetésére - döntött csütörtökön zárt ülésen a város önkormányzata.

feol.hu

A képviselő-testület ugyanakkor arról is határozott, hogy szükség esetén bármikor felbonthatja a HospInvesttel kötött, a helyi kórház működtetéséről szóló szerződést - tájékoztatta az MTI-t az ülést követően a város szocialista polgármestere.
Arról is határoztak a képviselők, hogy visszavonják a kórházat a HospInvest előtt működtető, önkormányzati tulajdonú Bugát Pál Kórház Kht. végelszámolási kérelmét és a céget június végéig nonprofit kft.-vé alakítják. Így készülnek fel arra az esetre, ha a városnak át kell vennie a kórház üzemeltetését - tette hozzá Hiesz György.
A polgármester emlékeztetett arra: a HospInvesttel kötött szerződés lehetőséget nyújt arra, hogy a cég ellen induló csődeljárás esetén az önkormányzat felbontsa a kontraktust. Az erre az esetre vonatkozó határidő lejárt, ezért volt szükség a póthatáridő kijelölésére.
Ugyanakkor, amennyiben a HospInvest nem képes tovább üzemeltetni a kórházat és az intézményt, akkor azokat visszaveszi az önkormányzat, és megvizsgálja új befektető bevonásának lehetőségét pályázat alapján - fűzte hozzá a polgármester.Kérdésre arról is beszámolt, hogy a Fidesz-Polgári Unió Frakció a szerződés azonnali felbontását javasolta az ülésen, ám ezt az indítványt elutasította a szocialista többségű képviselő-testület.
Ugyanis a szerződés azonnali felmondása kezelhetetlen folyamatokat indíthatna el a jelenleg zökkenőmentesen működő intézményben - indokolta a fideszes javaslat elutasítását Hiesz György.
A HospInvest április 3-án jelentette be, hogy csődvédelmet kér, miután a CIB bank hiteltartozás fejében leemelt a számlájáról több mint egymilliárd forintot.
A helyzetet nehezíti, hogy Heves megye valamennyi kórházát a HospInvest működteti.
A hatvani önkormányzat éppen csütörtökön dönt arról az előterjesztésről, amely szerint felbontanák a helyi kórház üzemeltetéséről szóló, a HospInvesttel 2006-ban kötött szerződést.
Ugyanakkor az egri megyei kórházat korábban működtető Heves Megyei Önkormányzat július 31-ig adott haladékot a cégnek a csőd közeli helyzet elhárítására.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!