Belföld

2011.01.31. 16:05

Új főszerkesztők a Magyar Rádiónál

FMH - Molnár Pál az MR1-Kossuth Rádió, Mikó Róbert az MR2-Petőfi Rádió új főszerkesztője - erősítette meg Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tanácsadója hétfőn az MTI-nek.

MTI

Kinevezésükről Fazekas Csaba, az alap vezérigazgatója január 24-i hatállyal döntött.
Molnár Pál dolgozott a Népszavánál, a Magyar Nemzetnél és a Heti Válasznál, 2004 óta a Magyar Rádió munkatársa, 2009 májusától társadalompolitikai szerkesztőség vezetőjeként, a Vasárnapi újság szerkesztőjeként és riporterként dolgozott.
Mikó Róbert eddig az MR2-Petőfi Rádió technikai rendezője volt.
Jónás István, a közrádió vezérigazgatója december elsején nevezte ki Gazsó L. Ferencet, a Magyar Hírlap korábbi főszerkesztőjét az MR1-Kossuth Rádió, Koltay Gergelyt, a Kormorán együttes alapítóját, a rádió szórakoztató zenei szerkesztőségének egykori vezetőjét az MR2-Petőfi Rádió élére. Ők azóta intendánsként dolgoznak a közrádióban.
Szabó László a vezetői szintek elhatárolásáról szólva az MTI-nek elmondta: az intendánsok feladata, hogy a főadók programját, műsorkínálatát kialakítsák, míg az alap munkatársaként dolgozó főszerkesztők a műsorok gyártásáért felelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!