Belföld

2008.01.23. 23:57

<u>Budaházy nem vallotta magát bűnösnek</u>

<b>Budapest</b> - Az alkotmányos rend megdöntésének előkészületének vádja miatt állt a bíróság elé szerdán a 2002-es Erzsébet hídi blokád szervezéséről is elhíresült <em>Budaházy György</em>.

nincs nev

A férfi ártatlannak vallotta magát, míg az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést kért rá. Budaházy ügyvédje ellenben védence felmentését kérte bűncselekmény hiányára hivatkozva – tájékoztat a Stop.hu hírportál.

A vád szerint a vádlott 2006-ban egy a Kurucinfo nevű radikális honlapon megjelent levélben arra buzdította olvasóit, hogy a főváros köré vonjanak blokádot, így buktassák meg a kormányt.

A szerdai tárgyaláson több tucat érdeklődő is részt vett, közülük többen a Kossuth téri tüntetések résztvevői voltak. A tárgyalóterembe egy nagyméretű nemzeti zászlót és több árpádsávos lobogót is bevittek. A bíró a tárgyalás során többször is rendreutasította a Budaházyt bíztató híveket.

A cselekmény maximális büntetési tétele 5 év, amit 2-5 évre lehet felfüggeszteni. Ítélet az ügyben jövő szerdán várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!