Belföld

2011.06.30. 12:30

Több mint 11 milliárd 1200 nehéz helyzetbe került önkormányzatnak

Első ütemben 11,6 milliárd forintot osztott szét mintegy 1200, önhibáján kívül nehéz helyzetbe került önkormányzat között az erre a célra fenntartott keretből a kormány - közölte Tállai András, a Belügyminisztérium (BM) államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Az államtitkár közleményében az olvasható, hogy az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok megsegítésére elkülönített 31 milliárdos keretből kifizetett támogatásra összesen 1274 önkormányzat nyújtott be igényt. Ezek közül 1182 településen segített a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium.
A megítélt támogatások egy összegben jelennek meg a helyhatóságok számláján a jövő héten - tette hozzá.
Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok támogatási keretének (ÖNHIKI) az elsődleges célja a 60 napon túli közüzemi díjtartozások, az önkormányzatok intézményi ellátottainak élelmezésével összefüggő adósságok, valamint a közoktatási intézmények fenntartásához kapcsolódó forráshiány rendezése - áll a közleményben.
Az önkormányzatokért felelős BM a pályázattal kiemelt figyelmet fordít a likviditási nehézségekkel küzdő helyhatóságokra. Működőképességük tartós fenntartása érdekében pedig jelenleg is az önkormányzati rendszer átalakításán dolgozik - közölte Tállai András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!