Belföld

2012.07.06. 11:46

Több jármű jár a balatoni és a velencei-tavi vasútvonalakon

Több járművet átcsoportosított a velencei-tavi és a balatoni vasútvonalakra a hétvégére a MÁV-START Zrt., mert arra számít, hogy jelentősen nő az utasok száma.

MTI

A vasúttársaság pénteken az MTI-vel azt közölte: az elkövetkező napokban az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművet közlekedteti a szerelvényekben, és különös figyelmet fordít a balatoni vonatokra.
A közlemény szerint a MÁV-START az előző hétvégék tapasztalatai, továbbá a balatoni és a velencei-tavi rendezvények miatt arra számít, hogy ezeken a vasútvonalakon jelentősen nő az utasforgalom péntek délutántól vasárnap estig; csak ezen a hétvégén mintegy százezren utazhatnak a balatoni vonatokon.

A szakemberek az ország más területeiről tizennégy járművet csoportosítottak át a balatoni vasútvonalakra, így a tó körül közlekedő szerelvények az eddiginél is hosszabbak lesznek. A vasúttársaság szombaton mentesítő vonatot is indít, amely délelőtt a főváros felől a Balaton északi partján, míg visszafelé, Budapest felé a tó déli partján közlekedik.
A leghosszabb balatoni vonatok a hétvégén több mint tíz vasúti kocsiból állnak majd, és több mint 700 utast képesek szállítani.
    
Utaltak arra is: most tartják Velencén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT), így a hétvégén a Velencei-tó környékén is kiemelten kezelik a közlekedést. A vasúttársaság ezért megerősíti azokat a vonatokat, amelyeken a tapasztalatai szerint a legtöbb az utas, így egyes motorvonatok az eddigi kettő helyett három egységből állnak majd, továbbá vasárnap a menetrenddel ellentétben több vonat is megáll Velence megállóhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!