Belföld

2012.03.06. 12:13

Tizenhat évre ítélték a féltékenységből gyilkoló makói férfit

Első fokon tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtott egy makói férfit kedden a Szegedi Törvényszék egy 57 esztendős helybeli férfi meggyilkolása miatt.

MTI

A jelenleg 42 éves, italozó életmódot folytató Farkas Zsolt az alkohol hatására agresszívvá, kötekedővé és élettársára féltékennyé vált. A vádlott ellen három eljárás is folyik, mert az utcán bántalmazta élettársát. Az asszony egy alkalommal említette, hogy a későbbi sértett házassági ajánlatot tett neki, amiért a vádlott feldühödött, és közölte, meg fogja verni a helybeli férfit.

Farkas Zsolt 2010. augusztus 24-én egy kocsmában találkozott a sértettel – akit kisgyerek kora óta ismert -, s eszébe jutott az élettársának tett ajánlat. Az egész napos italozás és három szem nyugtató hatása alatt a vádlott késő éjszaka bement a sértett makói házába, majd az ágyban alvó sértettet egy léccel és más eszközzel ütlegelni kezdte. A legalább tucatnyi ütés következtében a férfi több bordája és arckoponyája eltört, mintegy fél órán belül meghalt. A szakértői vélemény szerint a férfi halálát légzési elégtelenség okozta, ami kétoldali sorozat bordatörés és tüdőzúzódás, valamint diffúz vérbelehellés következménye volt.

A férfi a tárgyaláson ártatlannak vallotta magát

Azt elismerte, hogy összeszólalkozott a sértettel, akinek az otthonában is járt aznap éjszaka, de nem bántalmazta a férfit és sérüléseket sem látott rajta. A vádlott - állítása szerint - a bevett nyugtatók és az elfogyasztott bor miatt az éjszaka történtek egy részére nem is emlékszik.

A férfin, saját kérésére, poligráfos vizsgálatot végeztek, ekkor is tagadta a gyilkosságot, de a szaktanácsadó szerint a vádlott megtévesztő választ adott. Az áldozat bántalmazásához használt lécen rögzített szagmintát két rendőrségi kutya is azonosította, mint amely a vádlotté.

A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek Farkas Zsoltot. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője is felmentés, illetve enyhítés végett fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!