Belföld

2005.05.23. 14:36

TISZTÁBB, SZEBB, EGÉSZSÉGESEBB FEJÉR MEGYEI TELEPÜLÉSEKÉRT - 4.

Bicske (str) - A település szigorúan elkülönített keretet hozott létre a könyezetvédelemmel kapcsolatos problémák kezelésére. Az ilyen jellegû alap létrehozása minden önkormányzat számára példaértékû lehet.\r\n

Mórocz Zsolt

A bicskei önkormányzat a környezetvédelmi feladatainak hatékonyabb megoldása érdekében 100 ezer forintos alaptõkével környezetvédelmi alapot hozott létre nemrégiben.
Az új pénzügyi alap bevételei a környezetvédelmi bírságokból, a környezetterhelési díjakból és az igénybevételi járulékok egy részébõl, az önkormányzat bevételeinek környezetvédelmi célokra elkülönített összegébõl, felajánlásokból, pályázatok útján elnyert összegekbõl, valamint az alap lekötésébõl származó kamatbevételekbõl tevõdik össze.

Minden önkormányzat számára példaértékû lehet az alap létrehozása, már csak azért is, mert a város számára fontos környezet- és természetvédelmi célokra használják fel az idén év elején elkülönített keretet. Így például a környezetvédelmi szempontból károsodott területek helyreállítására, környezet-egészségügyi megelõzési célokra, de ebbõl fedezik majd a helyi természeti erõforrások és értékek megõrzését, fenntartását, ebbõl költenek a környezetvédelemmel kapcsolatos találmányok, ötletek megvételére és megvalósítására, a város lakókat is érintõ, érdeklõ tájékoztatások, elõadások költségeinek fedezésére, és a tervek szerint jut majd belõle felmérések, tanulmányok elkészítésére is.
Az alap elszámolásáért a polgármester felelõs, évközbeni felhasználásáról - átruházott hatáskörben - a városfejlesztési bizottság rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!