Belföld

2014.02.09. 21:19

Tiszta ügyek

Tiszta ügy: ha Simon Gábor nem tud elszámolni az osztrák banknál elhelyezett negyedmilliárdos pénzzel, nem adózott utána, akkor le kell vonni a szükséges következményeket.

Szabó Zoltán

Az ügyészségi vizsgálat is megindul. Tiszta ügy: ha a többmilliárdos gázvételben, -behozatalban offshore-háttér és egyéb visszaélések vannak, a történteket tisztázni kell. A vizsgálat megindul?

A kérdés csak az, hogy ezek hány éves ügyek, mióta ismertek, vártak arra, hogy egyszer csak nyilvánosságra kerüljenek. Úgy tűnik, nem csupán az oroszok vannak a spájzban és jönnek elő, hanem hasonló ügyek is, amelyek itt, a választások előtt most hirtelen kibújnak a dunsztos üvegből. Lesz itt még több is, csak az a furcsa, hogy a köztes négy évben nem olyan vérlázítóan fontos a tiszta közélet.

Az elemzőknek egyébként most igazuk van: 240 millió forint nagy összeg, de felfogható a „kisembernek", akár jó kis lottónyereménynek is. Sok, netán 3 ezer milliárd már aligha. S tiszta ügy: Paks még messze van. A lélek korrupciójáért pedig még kevésbé szoktak büntetni. Eltűnt egyébként a 3 ezer milliárdos magánnyugdíj is. Maradt belőle 13 milliárd. Az is felfoghatatlan összeg. Hisz ötszöröse a lottó főnyereménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!