Belföld

2009.12.01. 14:08

Tetszhalottként menekült meg egy férfi

FMH - Másfél órán át vert három férfi egy negyediket, aki végül halottnak tettette magát, hogy könnyebben szabaduljon. A tetteseket elfogta és házi őrizetbe helyezte a rendőrség.

MTI

Elrendelte a házi őrizetét kedden a bíróság három fiatalembernek, akiket azzal gyanúsít a Szentesi Rendőrkapitányság, hogy szombat hajnalban összevertek és kifosztottak egy férfit a Csongrád megyei Eperjesen - közölte az MTI-vel a rendőrség.
A negyvenöt éves sértett szombaton az egyik eperjesi kocsmában italozott, amikor szóváltásba keveredett egy másik helybeli férfival, akinek a fia egy ütéssel rendezte a vitát. Ezután szó szót követett, majd a fiú és két ismerőse kivezette az utcára a férfit, és körülbelül másfél órán keresztül bántalmazta - ismertette a részleteket Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. 
A húsz, huszonegy és huszonkét éves gyanúsítottak végül egy árokig vonszolták a sértettet, aki halottnak tetette magát, hogy ne bántsák tovább. Ezt látva egyikőjük hasra fordította az áldozatot, átkutatta a ruházatát, és elvette a pénzét. Miközben azon tanakodtak, hogy hová rejtsék a "holttestet", a sértett felállt, és egy közeli háznál segítséget kért. A segítség megérkezéséig ismét megverték a férfit, majd elmenekültek. 
A mentők többszörös csonttöréssel, súlyos sérülésekkel vitték kórházba az áldozatot.
A Szentesi Rendőrkapitányság néhány órán belül elfogta a gyanúsítottakat, majd kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette őket, a bíróság pedig kedden elrendelte házi őrizetüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!