Belföld

2009.10.15. 11:15

Távozik a vezérigazgató, kicserélődik a MÁV Zrt. igazgatósáa

FMH - Távozik a MÁV vezérigazgatói posztjáról Heinczinger István, munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg november 15-i hatállyal - közölte a Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) csütörtökön az MTI-vel.

feol.hu

A közlemény szerint Heinczinger István egy hónapos felmondási idejére járó munkabérén túl más juttatást, végkielégítést nem kap, feladatait Andrási Miklós elnök-vezérigazgató veszi át.
Részben kicserélődik a MÁV Zrt. igazgatósága, amelynek elnöke október 15-től Andrási Miklós, tagjai pedig Derzsi András, Kozák Tamás, Mosóczi László és Nátrán Roland. Az új igazgatósági tagok kinevezése 2012. december 31-ig szól. 
Igazgatósági tagságáról már korábban lemondott Seregélyes Kálmán és Varga András, és október 15-én ugyanígy döntött Heinczinger István is - közölte a tárca. Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter 2009. október 14-én visszahívta a testületből Balogh Andrást és Kalmár Istvánt. 
"A helyközi közösségi közlekedés átalakításának meghatározó eleme az érintett vállalatok működési-, méret- és eszközhatékonyságának javítása, finanszírozási helyzetének rendezése. E tervek elkötelezett és sikeres végrehajtását várja el a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter az új felállású igazgatóságtól és menedzsmenttől" - olvasható a közleményben. 
Andrási Miklóst július 1-jén nevezte ki a szakminiszter a MÁV Zrt. igazgatósága élére, majd később elnök-vezérigazgatóvá.
Azóta a sajtóban többször jelentek meg találgatások Heinzinger István távozásával kapcsolatban, több lap szerint azért akarták elmozdítani posztjáról, mert nem ért egyet a tervezett vasúti reform több lényegi elemével.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!