Belföld

2009.08.26. 15:19

Tatárszentgyörgy: van folyamatos rendőri jelenlét?

Cáfolta a rendőrség Tatárszentgyörgy polgármesterének azon állítását, miszerint a korábbi ígéretekkel ellentétben nemhogy megerősített rendőri szolgálatot, de még rendőrt sem biztosítanak a településen élők védelmére.

feol.hu

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán azt mondta az MTI-nek: noha Berente Imréné, Tatárszentgyörgy polgármestere augusztus 25-én a faluban forrongó indulatokra hivatkozva a rendőri védelem hiányát tette szóvá, valójában folyamatos a járőrözés a településen.
A szóvivő közölte: a dabasi rendőrkapitányság állományából több hete minden éjjel két rendőrt vezényelnek Tatárszentgyörgy utcáira. Az egyenruhások egy "fényhíddal" ellátott rendőrautóval cirkálnak a település közterületein, míg nappal Dabasról kiküldött járőrök végeznek vissza-visszatérő ellenőrzéseket a "kritikus" terepen.
Beluzsárné Belicza Andrea hozzátette: Tatárszentgyörgy saját körzeti megbízottja szintén rendelkezésre áll, vagyis ki lehet jelenteni, hogy a nap 24 órájában szinte folyamatos a rendőri jelenlét a faluban. A rendőrség ezúton is kéri a tatárszentgyörgyieket, hogy a közbiztonságot érintő esetleges gondjaikkal forduljanak a dabasi kapitánysághoz, a szolgálatot teljesítő rendőrökhöz, illetve tárcsázzák az ismert segélyhívó számot.
Berente Imréné, Tatárszentgyörgy polgármestere kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kettős romagyilkosság következményeként még mindig rettegő és soha nem tapasztalt magyar-roma ellentétekkel "terhelt" faluban egyre jobban eluralkodnak az indulatok. A gyilkosság idején tett ígérettel ellentétben nemhogy megerősített rendőri szolgálat, de még rendőr sincs a településen, csupán egyetlen körzeti megbízottjuk birkózik a "többemberes" feladattal.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!