Belföld

2005.02.22. 18:58

Támogatják a tanulást

(ma, mt) - Megyénkben a közigazgatásban közel 3500-an dolgoznak, akiknek idõrõl idõre továbbképzést tartanak.

Mórocz Zsolt

rn

Dr. Éllõ Mária, a megyei közigazgatási hivatal vezetõje lapunk érdeklõdésére elmondta, hogy a 78 dolgozó majd mindegyikének van felsõfokú végzettsége. Jelenleg hárman készülnek arra, hogy megszerzik az államigazgatási fõiskola után a jogi egyetemi diplomát is. Valamennyien csak a vizsganapokra kaptak fizetett napot, ám a felkészülés idõszakára szabadságot kellett kivenniük.

rn

A balatonfüredi önkormányzat támogatja a köztisztviselõk továbbképzését. A törvény által kötelezõen elõírt képzéseket (négyévente minimum harminc óra) természetesen finanszírozza a hivatal, de a dolgozók elõmenetelét szolgáló tanulmányokat is támogatják.

rn

A munkavégzés jobb ellátása érdekében elvégzendõ szakvizsgákat teljesen fedezzük, míg a továbbtanulási szándékot, azaz a diploma megszerzését bizonyos feltételek mellett támogatjuk tájékoztatta lapunkat a város aljegyzõje. Pékné dr. Csefkó Judit hozzátette, utóbbi finanszírozásának mértéke mindig az aktuális városi költségvetéstõl függ, de tanulmányi szerzõdés keretében szabályozzák az illetmény, a szállás, a tandíj vagy esetleg az utazás költségeinek kifizetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!