Belföld

2009.04.26. 16:16

Szűréssel az életért: eddig 7000 résztvevő

FMh - Mintegy hétezren vettek részt a Szűréssel az Életért Program III. eddigi tizenhat állomásán - közölte az Egészségügyi Minisztérium sajtóirodája vasárnap az MTI-vel.

feol.hu

Az eddigi négy hét alatt a körülbelül hétezer látogató több mint húszezer ingyenes szűrővizsgálaton vett részt. A rendezvénysorozat célja az egészséges életmód, a megelőzés és a szűrővizsgálatok népszerűsítése, "valamint annak tudatosítása, hogy felelősek vagyunk egészségünk megőrzéséért" - írták a közleményben.
A Szűréssel az Életért Program III. ezen a hétvégén Hajdúhadházra, Biharkeresztesre, Komádiba és Derecskére látogatott el, a szombat-vasárnapi szűrővizsgálatokon mintegy 1.700-an vettek részt.
Kifejtették: az eddigiekhez hasonlóan a legnagyobb érdeklődés a szakorvosok által végzett vizsgálatok, a szemészet, a fogászat és a bőrgyógyászat iránt volt, de sokan mérették meg vérnyomásukat és vércukrukat is.
A program legközelebb május 2-án, szombaton Szikszón, május 3-án, vasárnap pedig Bátonyterenyén és Lőrinciben várja ingyenes szűrővizsgálatokra a lakosokat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!