Belföld

2010.04.10. 06:47

Szeszcsempész bukott le Borsodban

Miskolc - Kétszáz liter szesszel bukott le közúti ellenőrzéskor egy autós Mezőkövesd térségében, mind a rakományt, mind pedig az autót lefoglalták, a férfi ellen jövedéki orgazdaság miatt indított eljárást a vám- és pénzügyőrség - tájékoztatta Varga Zoltán, a testület észak-magyarországi regionális parancsnokságának sajtóreferense szombaton az MTI-t.

MTI

A mályi férfi egy korábban útellenőrzéshez használt, leselejtezett, úgynevezett közutas autóval próbált meg 200 liter szeszt Röszkéről Miskolcra vinni. A narancssárga színű autó a megtévesztésig hasonlított a közúti igazgatóságnál használt autókra, sárga lámpák voltak a tetején, az elejére pedig "túlméretes szállítmány" matricát ragasztottak - ismertette Varga Zoltán.
A vám- és pénzügyőrség mélységi ellenőrző csoportjának járőrei Mezőkövesd térségében állították meg a közutas autónak álcázott transzportert, az ellenőrzéskor a kartonpapírral megpakolt csomagtérben a papír alatt 10 darab 20 literes kannát találtak, amelyekben tiszta szesz volt.
A Mályiban élő, 55 éves munkanélküli férfi ellen - akit 2006-ban hasonló eset miatt pénzbírságra ítéltek - jövedéki orgazdaság miatt indítottak eljárást.

Címkék#alkohol

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!