Belföld

2010.09.01. 09:09

Szabadfi: beszéltem Gyurcsánnyal az MTV-ostrom alatt

Szabadfi Árpád országos főkapitány-helyettesként kétszer beszélt telefonon Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel a tévészékház 2006-os ostroma alatt. Erről maga a rendőrtábornok számolt be a parlament 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottságának szerdai ülésén.

MTI

Szabadfi Árpád elmondta, hogy az ostrom napján, 2006. szeptember 18-án, késő este - "mikor megindultak a drámai események" - a kormányfő felhívta és tájékoztatást kért tőle, és utasítást ugyan nem adott a rendőrségnek, de általánosságban megfogalmazta azt az elvárást, hogy az MTV székházát minden törvényes eszközzel védjék meg. Ezután Szabadfi - beszámolója szerint - akkor beszélt a kormányfővel, amikor közölte, hogy a tüntetők betörtek a Szabadság téri épületbe.
A tábornok, aki az ostrom idején Bene László országos főkapitányt helyettesítette, bizottsági meghallgatásán beszélt arról is, hogy nem volt előzetes információjuk a készülő erőszakos eseményekről.    
A Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének szeptember 17-ei nyilvánosságra kerülését követő erőszakos eseményekről szólva Szabadfi Árpád úgy fogalmazott, hogy traumát jelentettek a számára, amelyet máig nem hevert ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!