Belföld

2009.12.18. 10:37

Sokba kerül a rali a nemzeti parkban

FMH - Két sofőr bukott le azon az ellenőrzésen, amelyet Borsod megyei rendőrök és természetőrök végeztek csütörtök éjszaka a Bükki Nemzeti Parkban. A ralizó autósok 150 ezer forintos bírságra számíthatnak.

MTI

Közigazgatási eljárást kezdeményezett a rendőrség két sofőr ellen, aki csütörtök éjjel a Bükki Nemzeti Parkban tette próbára vezetési tudását; ralizásuk miatt mindketten bírságra számíthatnak - mondta az MTI-nek a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.
Egyedné Novodonszki Éva az előzményeket ismertetve közölte: közös ellenőrzést hajtottak végre a nemzeti park területén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző alosztályának munkatársai és a természetőrök csütörtök éjszaka. Ennek során - egymástól függetlenül - két olyan gépjárművet állítottak meg, amelynek vezetője engedély nélkül hajtott be a védett természetvédelmi területre, és raliversenyekre emlékeztető stílusban manőverezett az erdőben - tette hozzá.
A rendőrség a 37 és a 27 éves sofőr ellen közigazgatási eljárást indított, így mindketten 150 ezer forintos bírságra számíthatnak. Ha a természetvédelmi terület fokozottan védett lenne, a bírság összege elérné a 300 ezer forintot - ismertette a szóvivő.
A havas, téli időszakban visszatérő ellenőrzéseket tartanak a rendőrök és a természetőrök a Bükki Nemzeti Park területén. Ezeken elsősorban az illegális sporttevékenységet folytató járművezetőket ellenőrzik, valamint az illegális fakitermeléseket, lopásokat igyekeznek felderíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!