Belföld

2012.02.08. 10:07

Sokakat fenyeget a fagyhalál

A mentők 24 óra alatt ötven embert szállítottak kórházba kihűlés, fagyás tüneteivel - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerdán az MTI-vel.

MTI

Mint mondta, egy nap alatt országszerte mintegy 2800 riasztásuk volt. A kihűléses esetek mellett tíz helyszínre szén-monoxid-mérgezés miatt kellett kivonulniuk. Két ember olyan súlyos mérgezést szenvedett, hogy életüket már nem tudták megmenteni.

A jeges, csúszós utak miatt gyakoriak a közúti balesetek, valamint a ficammal, töréssel járó esetek. A mentők továbbra is teljes készültségben vannak, országszerte 743 mentőegység személyzete, mintegy 1700 mentődolgozó vesz részt az ellátásban, munkájukat 60 terepjáró mentőgépkocsi és mentőhelikopterek segítik - tette hozzá a szóvivő.

A kemény télnek már több mint 400 halálos áldozata van Európában, a hideg kedden főleg a kontinens keleti felén szedett áldozatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!