Belföld

2011.03.20. 15:02

Román hackerek feltörték a Magyar Hírlap honlapját

Budapest - Valószínűleg román nacionalista hackerek támadták meg a Magyar Hírlap internetes oldalát vasárnap - adta hírül az Index. A Magyar Hírlap szerkesztősége az MTI-nek megdöbbenését fejezte ki a honlapon elhelyezett román nyelvű szöveg tartalma miatt, és visszautasította a soviniszta gyűlöletkeltést.

MTI

"A Magyar Hírlap szerkesztősége megdöbbenéssel olvasta a vasárnap reggel honlapunkon elhelyezett román nyelvű szöveget. Megütköztünk annak tartalmán, stílusán, a legrosszabb soviniszta hagyományokat idéző és súlyos frusztrációt jelző érvelésén. Különösen gyomorforgatónak tartjuk Marian Cozma halálának felemlegetését, már csak azért is, mert a neves sportoló tragédiája közelebb hozta egymáshoz a magyar és román nemzet tagjait" - közölte Szentesi Zöldi László főszerkesztő-helyettes.

"Bízunk abban, hogy ezt a hangnemet a felelősen gondolkodó románok éppen úgy visszautasítják, mint a Magyar Hírlap munkatársai" - tette hozzá.

Az Index szerint valószínűleg román nacionalisták törték fel a Magyar Hírlap honlapját, az a Romanian National Security (RNS) nevű csoport, amely korábban az olasz RAI, a La Stampa, a Corriere della Sera és a francia Le Monde internetes oldalát is megtámadta.

A Magyar Hírlap internetes oldala a vasárnap délutáni órákban még nem volt elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!