Belföld

2011.05.23. 16:59

Rogán: többé nem marad következmény nélkül a számvevőszéki ellenőrzés

Rogán Antal szerint az Állami Számvevőszékről (ÁSZ) szóló sarkalatos törvény véget vet a következmények nélküli ellenőrzés gyakorlatának, és súlyos szankcióval sújtja, ha az ellenőrzött szervezet megtagadja az együttműködést vagy semmibe veszi a számvevőszék megállapításait.

MTI

A gazdasági és informatikai bizottság fideszes elnöke hétfői parlamenti expozéjában kiemelte: a büntető törvénykönyv módosítása eredményeként szabadságvesztéssel lesz büntetendő, aki az ÁSZ ellenőrzésével kapcsolatos közreműködési kötelezettségét megszegi, illetve az is, ha a kifogások kezelésére az intézmény vezetője nem készít intézkedési tervet.
 Rogán Antal elmondta, szimbolikus, hogy az új alaptörvényhez kapcsolódó sarkalatos törvények közül az Országgyűlés az Állami Számvevőszékről szóló törvényt tárgyalja meg először. Ez azt üzeni, hogy a kormánytöbbség véget kíván vetni a közpénzek felelőtlen elköltésének, amely az elmúlt években jellemző volt - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!