Belföld

2009.09.18. 15:57

Retkes Attila csökkentené az önkormányzati forráskivonást

Az SZDSZ csökkentené a 2010-es költségvetés tervezett önkormányzati forráskivonásait - jelentette ki Retkes Attila, a párt elnöke pénteki debreceni sajtótájékoztatóján.

feol.hu

A pártelnök ismertette: október elején további egyeztetéseket fognak tartani a költségvetés ügyében Bajnai Gordon miniszterelnökkel, hiszen az önkormányzati forráskivonás tervezett mértéke azok működőképességét és intézmény-fenntartó feladataik ellátását veszélyeztetné.
A politikus az elkövetkező hónapok irányvonaláról szólva úgy fogalmazott: változtatni fogunk eddigi politikánkon, leszállunk a magas lóról és nem akarjuk többé megmondani az embereknek, hogy mi a jó nekik vagy olyat rájuk erőltetni, amit nem támogatnak. Liberális politikánk minden elemét párbeszédet követő társadalmi támogatással kívánjuk véghezvinni.
A jövő évi választásokkal kapcsolatban kijelentette: céljuk nem lehet más, minthogy legyen parlamenti frakciójuk, amivel ellenzéki politizálásra készülnek. Kis parlamenti pártként kívánják megalapozni határozott, szerény és hiteles arculatát az új SZDSZ-nek.
Szavai szerint a demagóg és populista politika ma biztos parlamenti bejutást ér, pártjuk ennek ellenére a már felállított hét szakpolitikai kabinetjének munkájával kívánja megszólítani a választókat, és a parlamentben is ezzel alapoznák meg szakmai tevékenységüket.
"A következő öt évben a plebejus SZDSZ felépítését célozzuk meg, ki kívánunk lépni Budapest határain és országos pártként kívánjuk képviselni a magyar liberalizmust" - fogalmazott.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!