Belföld

2011.11.24. 09:32

Rácz Jenő: Kénytelenek leszünk engedélyezni a hálapénzt

Veszprém - Jelen körülmények között, ha az orvosok kérik, az intézményvezető kénytelen lesz engedélyezni a hálapénz elfogadását.

Varga Domokos Péter

A Magyar Kórházszövetség elnöke nyilatkozta ezt a Naplónak. Dr. Rácz Jenő véleményét azért kértük ki, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium a Munka törvénykönyve módósításáról készült javaslatában olyan kitétel is helyet kapott, hogy hálapénzt csak akkor lehet elfogadni, ha azt az intézményvezető engedélyezi - írja a naplo-online.hu.

A kórházszövetség elnöke  kifejtette, jelenleg egy meglehetősen kockázatos humánerőforrás-krízis kellős közepében vagyunk. Ha az intézményvezetők ebben a helyzetben megtiltanák a hálapénz átvételét, az tovább ronthatná a kvalifikált szakemberekkel való ellátást, ami beláthatatlan következményekkel járhat. Hangsúlyozta, a hálapénz alatt természetesen az utólagos köszönetnyilvánítást értjük. Hozzátette, egy olyan kérdés, mint a paraszolvencia, sokkal árnyaltabb megoldást igényelne, jelen pillanatban például az adóbevallásban is szerepeltetni kell. Ha viszont az elképzelést törvénybe iktatják, kénytelenek lesznek engedélyezni a hálapénzt, vagy  ellenkező esetben  törvénytelenségbe taszítják a dolgozóikat - húzta alá Rácz Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!