Belföld

2010.06.23. 15:31

Puskás utca Madridban

FMH - Világszerte híres labdarúgónk, Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegve a madridiak utcát neveznek el a kiváló sportolóról, aki a Real Madridban is játszott.

MTI

 

Özv. Puskás Ferencné arról tájékoztatta a FourFourTwo magazin honlapját, hogy a spanyol főváros önkormányzata határozatot hozott, amelyben elrendeli, hogy Madrid Vicálvaro nevű negyedében a Gran Vía del Sureste sugárutat és a Casa de Tilly utcát összekötő útszakaszt ezentúl Puskás Ferenc utcának hívják "Madrid briliáns futballistájának emléke előtt tisztelegve".
Az utca hivatalos neve spanyolul calle de Ferenc Puskás. A lap értesülése szerint az akció egyik kezdeményezője a Real Madrid volt.
A másik híres spanyol együttes, a Barcelona ugyancsak magyar származású legendás játékosáról, Kubala Lászlóról is neveztek el utcát Katalónia fővárosában három évvel ezelőtt, tavaly pedig szobrot kapott a Nou Camp Stadion mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!