Belföld

2009.10.02. 08:33

Pofátlan uzsorakamat - előzetesben a férfi, aki 60 százalékot kért

Hatvan százalékos kamatra adott kölcsönt szegény családoknak egy tokodi férfi, akit az adósok egyikének jelzése alapján elfogtak a dorogi rendőrök, a bíróság pedig csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett - tájékoztatta pénteken a rendőrség az MTI-t.

feol.hu

A férfi legalább tíz családot semmizett ki és tartott félelemben. Gépkocsijában megtalálták könyvelését, amelyben az adósok neve mellett a kölcsönök összegét és a kamatokat tartotta számon, így várhatóan az ügynek még számos szereplője lesz - tette hozzá a megyei főkapitányság sajtóreferense.
 A vizsgálat szerint a családok ennivalóra és a gyerekek ellátására költötték a pénzt és kezdetben megadták a kért összegeket. Egy idő után már csak a kamatokat tudták törleszteni, erre az elkövető verőemberekkel fenyegette őket. A rendőrség figyelmét egy adós hívta fel az ügyre, aki már minden kölcsönt visszafizetett, de az uzsorás további összegeket követelt tőle - mondta el Léber Gabriella.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!