Belföld

2011.03.18. 12:58

PMRFK: ittas volt annak a balesetnek az okozója, amelyben Arnóth Sándor meghalt

Az igazságügyi szakértő szerint ittas volt az a férfi, aki az M3-as autópályán a forgalommal szemben haladva szerdán okozott balesetet; a szerencsétlenségnek három halottja volt, köztük Arnóth Sándor fideszes képviselő, Püspökladány polgármestere.

MTI

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken azt közölte a rendőrség honlapján, hogy az esetleges befolyásoltság megállapítására igazságügyi orvosszakértőt rendeltek ki; elsődleges véleménye szerint  a balesetet okozó férfi ittas volt, amikor a tragédia bekövetkezett.
Mint írták, a rendőrség elemezte a térfigyelő kamerák felvételeit, ez alapján valószínűsíthető, hogy az 51 éves aszódi férfi az autópályán fordult meg autójával, majd a belső sávban elindult a főváros irányába, a forgalommal szemben. Az ütközés előtt nyolc-kilenc kilométert haladt.  
A rendőrség a járművek ütközés előtti sebességnek megállapításra igazságügyi műszaki szakértőt rendelt ki - tették hozzá.
A PMRFK továbbra is várja azon szemtanúk jelentkezését, akik a balesetről érdemi információt tudnak adni, illetve a baleset előtt az M3-as autópályán, valamint a férfi lakókörnyezetében lévő utakon, Aszód vagy Bag területén a vétkes autóst közlekedni látták.
A baleset szerda este fél tizenegy körül az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt, egy autó a forgalommal szemben haladt az autópályán, és frontálisan ütközött az Arnóth Sándort szállító, szabályosan közlekedő személygépkocsival.
A balesetben hárman haltak meg: az 51 éves Arnóth Sándor mellett életét vesztette 57 éves gépkocsivezetője, valamint a másik jármű vezetője is.
 A vétlen járműnek egy kisteherautó is nekicsapódott, az abban ülők nem sérültek meg - közölte akkor a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!