Belföld

2009.05.07. 12:42

Ötvenöt BKV-s vonalon érvényes lesz pénteken a MÁV-bérlet

FMH - Elfogadják a MÁV-bérletet a főváros közlekedési társaságának járatain a pénteki LIGA-sztrájk ideje alatt; a bérleteket csak a pályaudvarok közelében működő mintegy 55 vonalon és a metrón lehet használni - közölte Szilágyi Károly, a BKV szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

feol.hu

A BKV és a MÁV-Start megállapodása alapján a kétheti, havi, valamint 30 napos vasúti bérlettel és MÁV arcképes igazolvánnyal rendelkező utasok pénteken 0 órától 24 óráig utazhatnak a BKV kijelölt járatain - mondta.
    
Szilágyi Károly beszélt arról is, hogy a BKV jármű-átcsoportosítással készül a pénteki LIGA-sztrájkra és az emiatt esetleg megnövekedő utasforgalomra.   
      
A cég szóvivője kiemelte, hogy a BKV szakszervezetei nem vesznek részt a pénteki munkabeszüntetésben, viszont azt nem tudják kizárni, hogy "néhány munkavállaló mégis csatlakozik a kezdeményezéshez, ám ez várhatóan nem okoz majd problémát a közösségi közlekedésben".
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!