Belföld

2011.11.18. 08:30

Otthon is nyomtathatjuk a vonatjegyeket

A MÁV-nál internetről megrendelhető menetjegyeket eddig az utazás előtt csak a jegyátvételi pontokon lehetett átvenni, hétfőtől azonban akár otthon nyomtatott e-jegyekkel is vonatra szállhatunk.

feol.hu

Az otthon nyomtatott e-jegy vásárlása nem bonyolult. Először regisztrálni kell a jegyvasarlas.mav-start.hu oldalon. Ha beléptünk az oldalra, adjuk meg az induló- és célállomást, majd a menetrendben kiválaszthatjuk a konkrét járatot. Ezután kattintsunk az „Otthon nyomtatott jegy adatbevitel” gombra. A nyomtatáshoz a számlázási adatokat is meg kell adni. Fizetni dombornyomott kártyával tudunk. A kinyomtatott jegyet csak a személyi adatokat igazoló okmánnyal együtt tudjuk használni.

Az újítás nagyon kényelmes, ám több korlátozással is számolnunk kell: az e-jegy maximum három átszállást tartalmazhat, egy napra, egy adott járatra vonatkozik, tehát például retúrjegyet ilyen módon nem lehet vásárolni.

Az e-jegy rendszer nem új keletű, hiszen évek óta lehet otthon nyomtatott jegyekkel utazni többek között a Malévnál és a Volánbusz nemzetköz és belföldi járatain is. A Lufthansa ennél még tovább ment: kibővítette ezt a szolgáltatást okostelefonokra is, így náluk még nyomtatásra sincs szükség - írja a richpoi.com.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!