Belföld

2009.07.28. 07:46

Orvosa szerint Massa egy héten belül hazamehet - bal szemét még nem tudja kinyitni

Budapest - Orvosa szerint egy héten belül hazatérhet Felipe Massa, aki a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet.

feol.hu

 "Mivel egyelőre problémamentesen zajlik a rehabilitációja, akár egy héten belül otthon lehet" - nyilatkozta hétfőn a globo.com brazil hírportálnak Dino Altmann, aki valószínűleg a pilóta monte-carlói lakhelyére gondolt.
   
A dpa német hírügynökség szerint előfordulhat, hogy a 28 éves versenyzőt előbb Párizsba szállítják Budapestről dr. Gerard Saillant klinikájára. A francia orvos korábban olyan sztársportolókat kezelt, mint Michael Schumacher vagy Ronaldo.

    Massa édesapja, Luis Antonio kifejtette, hogy ha ilyen ütemben javul fia állapota, akkor két napon belül elhagyhatja az intenzív osztályt, bár sérült bal szemét még mindig nem tudja kinyitni.
    
A  pilóta - akit hétfőn vették le a lélegeztetőgépről, és már beszélt is családjával - a Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérőjén szenvedett balesetet: az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az Állami Egészségügyi Központ intenzív osztályára, ahol még aznap megoperálták.

Forrás: MTI
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!