Belföld

2011.07.01. 12:50

Orbán Viktor átadta az EU elnöki tisztségét Donald Tusknak

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Varsóban átadta az európai uniós elnökséget jelképező zászlót és stafétabotot Donald Tusknak, a soros elnöki teendőket Magyarországtól átvevő Lengyelország miniszterelnökének.

MTI

A miniszterelnöki hivatalban rendezett közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor a féléves magyar elnökség három eredményét emelte ki, amelyekre Magyarország különösen büszke lehet: az EU-csatlakozási tárgyalások lezárását Horvátországgal, a romastratégia elfogadását és az előrehaladást a gazdasági kormányzás megteremtése felé.
Tusk gratulált a magyar elnökség sikeréhez, amellyel Magyarország, szavai szerint, elégedett lehet, és amire büszke lehet, s hozzátette, hogy ennek Lengyelország nagyon örül.
Orbán Viktor átnyújtotta a magyar elnökség ajándékát, egy tízliteres tölgyfahordót tokaji szamorodnival megtöltve, amit Donald Tusk egy díszkard átnyújtásával viszonzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!