Belföld

2009.12.01. 14:59

Omninvest: nem vagyunk offshore cég

FMH - A KDNP-s Simicskó István kijelentésére nem kívánt érdemben reagálni Németh Zsolt, a H1N1 elleni magyar vakcinát gyártó Omninvest képviselője.

MTI

Németh Zsolt, a cég szóvivője az MTI érdeklődésére csak annyit mondott, hogy szakmai kérdésekről bármikor nyilatkoznak, ám most nem erről, hanem belpolitikai csatározásról van szó, amelynek nem akarnak részesévé válni. 
Az Omninvest nem közszereplő, hanem egy Magyarországon működő magyar kft, melynek  adatai (így a tulajdoni hányadokkal kapcsolatos adatok is) megtalálhatók a cégnyilvántartásban - fűzte hozzá a pilisborosjenői oltóanyaggyártó bázis szóvivője.
Nem offshore cég vagyunk, aki ilyet állít, az enyhén szólva nem mond igazat - közölte Németh Zsolt.
A nemzetbiztonsági bizottság KDNP-s elnöke, Simicskó István a bizottság zárt ülését, illetve a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatójának beszámolóját követő sajtótájékoztatóján azt mondta: az Omninvest 98 százalékos tulajdoni hányada egy Cipruson bejegyzett cég kezében van. A politikus a tulajdonosi kört övező "homályról" egyebek mellett kijelentette: ha egy társaság milliárdos támogatást, illetve milliárdos állami megrendelést kap az államtól, akkor az a legkevesebb, hogy az állampolgárok megtudhassák, kitől vásárolnak. 
 Simicskó István szerint a kormánynak fel kell hagynia a "titkolózással", s nyilvánosságra kell hoznia az Omninvesttel kötött szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!