Belföld

2009.10.16. 13:36

Október 23. - a rendőrség határozott fellépést ígér

A rendőrség a békés, nyugodt ünneplés feltételeinek megteremtésére készül október 23-án, de határozottan fellép minden jogsértéssel szemben, ami megzavarja a megemlékezések méltóságát - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) pénteken az MTI-vel.

feol.hu

Az IRM azért adott ki közleményt, mert - mint írták - Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti, valamint Varga Zoltán önkormányzati miniszter tudomására jutott, hogy a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda tagjai helyi, önkormányzati ünnepségekhez kívánnak csatlakozni október 23-án, a köztársaság ünnepén. 
A tárca közleményében hangsúlyozza: egy demokratikus jogállamban fontos, hogy minden polgár azt érezze, az állam valamennyi intézménye kitüntetetten figyel a jogerős bírósági döntések betartására, ezért az igazságszolgáltatásba vetett hitet, a jogbiztonságot gyengíti, ha bárhol azt tapasztalják az emberek, hogy tovább működhet egy, a bíróság által jogellenes tevékenysége miatt feloszlatott szervezet.
"Bízunk benne, hogy az önkormányzatok átérezve ezt a felelősségüket, úgy szervezik az október 23-ai megemlékezéseket, hogy minden polgártársunk méltón ünnepelhessen. Október 23-a a köztársaság, a demokratikus jogállam megszületésének ünnepe, ezen a napon különösen fontosak a kivívott jogállami értékek, melyek biztonságot és szabadságot hoztak életünkbe" - tette hozzá az IRM.  Mint írták, a két miniszter közös levelet írt az önkormányzati szövetségeknek, segítségüket kérve abban, hogy az ország minden pontján méltón ünnepelhessenek a polgárok.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!