Belföld

2010.09.25. 06:35

Nyomozás MNV-ügyben

Budapest - Nyomozást kezdett a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. nyilvántartása miatt - számolt be szombati számában a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap.

MTI

A Magyar Nemzet azt írta az eljárás során azt vizsgálják, hogy miért nem történt meg az átadás-vétel a régi és az új vagyonkezelő szervezetek között. A Civil Összefogás Fórum beadványa alapján a nyomozás kiterjed arra is, hogy miért volt szükség az MNV létrehozásához külsős tanácsadócégek bevonására, ha az általuk 80 millió forintért elkészített tanulmányt később nem használták fel.

A Magyar Hírlap azt írta: a Civil Összefogás Fórum még májusban tett feljelentést, amiért a nemzeti vagyonleltárban több tízmilliárd forintos eltérések vannak, és az állami vagyon nyilvántartásnál az elmúlt években - a feljelentők szerint szándékosan - a legelemibb szabályokat sem tartották be.

A nyomozást november 16-i határidővel rendelte el a Fővárosi Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!