Belföld

2009.06.04. 15:01

Nem vonulhat a Hatvannégy Vármegye mozgalom

FMH - Megtiltotta a budapesti rendőrfőkapitány, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom megtartsa szombatra bejelentett vonulásos demonstrációját - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

feol.hu

Tafferner Éva elmondta: a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom május 29-én jelentette be a BRFK-n, hogy június 6-án, szombaton vonulásos demonstrációt kíván tartani. A bejelentés szerint a résztvevők a Felvonulási téren gyülekeztek volna, majd a Stefánia úton, a Thököly úton, a Dózsa György úton át, az Andrássy úton keresztül érkeztek volna a Roosevelt térre. A vonulás érintette volna Szlovákia, Románia és Szerbia budapesti nagykövetségét, a menetet lovasok és egy tehergépkocsi vezette volna át a városon.
    
Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya május 31-én megtiltotta a vonulásos demonstráció megtartását a gyülekezésről szóló törvényre hivatkozva, mivel a közlekedés más útvonalon nem biztosítható. 
A szervezet képviselője azonban június 1-jén újra bejelentette a korábbival megegyező időben és útvonalon tartandó demonstrációt. Ennek megrendezését szintén közlekedési okokra hivatkozva ugyancsak megtiltotta a budapesti rendőrfőkapitány. 
   
 A határozatot a BRFK csütörtökön kézbesítette a bejelentőnek, egyben tájékoztatta arról, hogy ha a tiltó határozat ellenére megtartják a demonstrációt, a törvény értelmében a rendőrség feloszlatja azt és a szervezőkkel szemben eljárást kezdeményez. 
    
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szombatra a trianoni békediktátum aláírásának évfordulója alkalmából felvonulást tervez a szervezet honlapján hétfőn közzétett közlemény szerint. A menet a mozgalom által "megszállónak" minősített országok nagykövetségeit is érintené, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat "az elcsatolt országrészeken uralkodó magyarellenesség" ellen, és amiatt, hogy a HVIM rendezvényeit folyamatosan betiltják.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!