Belföld

2010.08.27. 19:22

Nem vették komolyan a viharjelzést a Balatonon

Nem vették elég komolyan a másodfokú viharjelzést a Balatonon hajózók, pénteken késő délutántól sötétedésig folyamatosan kapták a riasztásokat a vízirendőrök és a vízimentők. Az embereken segítettek, de a déli partra kisodródott vitorlások vízre juttatása szombatra marad.

MTI

Kovács Zsanett, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság szóvivője arról számolt be péntek este az MTI-nek, hogy a vihar feltámadása után órákon keresztül mentettek a hajóik, tíznél több riasztáshoz kivonulva. Egy elsüllyedt hajóról és egy felborult katamaránról három embert kellett kimenteni a vízből, de több, partközelbe sodródott és megfeneklett vitorlás mentésére csak a viharos erejű, óránként 90-100 kilométeres sebességű szél enyhülése után lesz lehetőség.
Este nyolc órára a vízirendőrök minden hajója visszatért a mentésekből, azóta nem kaptak újabb riasztást.
Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy sötétedésig főként elsodródott vízi járművek utasainak segítettek, illetve elsodródott strandi és sporteszközök mentésében segédkeztek a vízimentők, életet menteniük nem kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!