Belföld

2011.02.16. 13:18

Negyvenhét embert telepítettek ki a belvíz miatt Békésben

Negyvenhét embert telepítettek ki tavaly december óta a belvíz miatt életveszélyessé vált házakból Békésben - mondta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékese szerdán az MTI érdeklődésére.

MTI

Tájékoztatás szerint a magas belvíz a megye kilenc településen tíz ingatlanban okozott károkat, ezért 47 embert kellett kitelepíteni és elhelyezni biztonságos lakhatási körülmények közé.
 Legutóbb hétfő este Békéscsabán dőlt ki egy vályogház hátsó fala, ezért az épület lakhatatlanná vált, és a benne bérlőként lakó tíz embert kellett kitelepíteni. Az igazgatóság információi szerint ismerőseiknél húzták meg magukat.
A megyei katasztrófavédelem a belvízzel kritikusan érintett településekre több munkatársát vezényelte ki, hogy segítsék és irányítsák az önkormányzatok védekezési munkálatait.
A szakmai segítségnyújtás mellett eddig 30 szivattyúval és több mint 25.500 homokzsákkal támogatták az elöntések ellen küzdő önkormányzatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!