Belföld

2010.09.10. 04:35

Nagyobb szigor a megbízhatóságért

Egy készülő törvénytervezet szerint minden eddiginél szigorúbb megbízhatósági vizsgálatra számíthatnak a hivatásos állományúak - rendőrök, pénzügyőrök, tűzoltók -, de akár a kormány- és a köztisztviselők is - olvasható a pénteki Népszabadságban.

MTI

A napilap szerint a javaslat lehetővé tenné, hogy a rendőrség belső bűnmegelőzési osztálya akár színlelt vesztegetési kísérlettel provokáljon rendőrt.
   
A megbízhatósági vizsgálatokat az egész közszférára kiterjedően a rendőrség belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési szervezetének tagjai végeznék, akik - szoros ügyészi felügyelet mellett - titkosszolgálati módszereket alkalmazhatnának, illetve visszaélések leleplezése érdekében szabálysértést, de akár kisebb bűncselekményt is elkövethetnének.
   
A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára a Népszabadságnak úgy nyilatkozott: határozottan elutasítják a törvényjavaslatot, mert az bűnözőnek tekinti a rendőrt, és így sérti az állomány tisztességes tagjait, ugyanakkor önkényes eljárásokra adhat lehetőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!