Belföld

2009.04.10. 10:43

MVH: megkezdődött az elektronikus kérelmek benyújtása

Budapest - Ezen a héten megkezdődött az idei területalapú és több más közvetlen, valamint vidékfejlesztési támogatási kérelem elektronikus kitöltési és benyújtási időszaka a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

feol.hu

Az MVH sajtófőnöke közölte: ebben az évben először minden érintett gazdálkodónak ilyen módon kell beadnia az igényét, legkésőbb május 15.-ig. Az ehhez szükséges feltételeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megteremtette - tájékoztatta az MTI-t Soproni Horváth Lajos.
A papíralapú formanyomtatványokat a hivatal már nem fogadja el. A kérelmek benyújtására és az adatváltoztatások bejelentésére  kizárólag a www.mvh.gov.hu/ honlapon elérhető kitöltő felület használható. A különböző mellékleteket viszont továbbra is papíron kell csatolni a kérelmekhez. 
Az elektronikus eljárás nagy előnye - állítják az MVH-nál -, hogy kiszűri a formai hibákat. Így a gazdálkodóknak a továbbiakban nem kell szankciótól tartaniuk. Előrelépés az is, hogy a tavalyi tízzel szemben, ez évben már tizenhat támogatást lehet ily módon igényelni.
Akik pedig még mindig idegenkednek a számítógéptől, azoknak mintegy 800 falugazdász és agrárkamarai tanácsadó nyújt ingyenes segítséget. A szükséges infrastruktúrával, országosan csaknem 900 "e-ponton" előre egyeztetett időpontban rendelkezésre áll.
Emellett a kérelembenyújtáshoz szükséges ismeretek elsajátításához további információkat nyújt az e-kerelem.mvh.gov.hu internetes portál, és az MVH honlapon található oktatófilm is.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!