Belföld

2010.06.06. 08:50

MSZP-kongresszus - Balogh Andrást javasolja államfőjelöltnek a választmány

Budapest - Az MSZP választmánya azt javasolja a párt kongresszusának, hogy Balogh András történészt, jelenlegi thaiföldi nagykövetet válassza meg a párt köztársasági elnökjelöltjének.

MTI

Simon Gábor, a választmány elnöke a párt vasárnapi kongresszusa előtt ülésező választmány döntéséről beszámolva azt mondta: az MSZP az egyetlen parlamenti ellenzéki párt, amely képes államfőjelöltet állítani, és ezzel a lehetőséggel akkor is él, ha tudja, kevés az esély arra, hogy a jelenlegi összetételű Országgyűlés meg is válassza jelöltjüket.

Közölte: a választmány egyhangúlag hozta meg döntését, és az elnökséggel egyetértésben tesznek javaslatot személyére a kongresszusnak. Olyan jelöltet javasolnak - fűzte hozzá -, aki a Magyar Köztársaság, modern polgári Magyarország eszméjét képviseli, ahogy az MSZP teszi.

A választmány elnöke Balogh Andrásról még annyit mondott, hogy személyében megtalálták azt a köztiszteletben álló, vállaltan baloldali embert, aki a jelöltjük lehet.

Arra a kérdésre, hogy nem gondolkoztak-e Sólyom László államfő újrajelölésén, Simon Gábor azt válaszolta: saját, az MSZP értékrendjét képviselő köztársasági elnökjelölt személyére tettek egyhangú javaslatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!