Belföld

2009.08.28. 09:26

MSZP: feszesebb lesz az iskolák költségvetése

"Szorosabb, feszesebb körülmények" között kell dolgozniuk jövőre az iskoláknak, de a 2010-es költségvetés biztosítja az alapfeladatok biztonságos ellátásának feltételeit.

feol.hu

Tatai-Tóth András, az MSZP országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az alapfeladatokat nem érinti a 2010-es költségvetés, lényegesen kevesebb forrást biztosítnak azonban a jövő évi büdzsében olyan, például informatikai fejlesztésekre, vagy tanártovábbképzésre, amelyre európai uniós források is vannak.
Az MTI kérdésére válaszolva a politikus azt mondta, a normatívákban várható változás januártól, mivel módosultak az adószabályok, csökkentek a munkaadói járulékterhek. Kifejtette, a normatívák nagy része tartalmaz bérköltségeket is, és ha 2010-ben nem kell akkora járulékot fizetni a dolgozók után, és ezt a pénzt az állami költségvetés nem adja oda a fenntartóknak, azzal nem romlik az ellátás biztonsága.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!