Belföld

2011.05.03. 09:07

MSZP: a kormány a nagytőke pártjára állt

Az MSZP szerint a kormány a nagytőke pártjára állt, és bürokráciacsökkentő terveivel munkásellenes intézkedéseit próbálja leplezni.

MTI

Szekeres Imre gazdaságpolitikai kabinetvezető kedden sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy a kabinet - mint mondta - bizonyos munkakörökben öt és fél napos munkahetet, illetve 12 órás munkanapot vezetne be, egyszerűbbé tenné a munkavállalók elbocsátását, valamint eltörölné az éjszakai és a túlórapótlékot. Mint mondta, ezek igazságtalan, a nagytőkének kedvező intézkedések, noha ez a felfogás a politika a világban az elmúlt években megbukott. Ráadásul ezek a lépések nem ösztönzik a gazdasági növekedést, a fogyasztás bővülését, a kis és közepes vállalkozásoknak pedig nem jelentenek segítséget - tette hozzá.
Kitért arra is, hogy az adójóváírás tervezett eltörlésével az alacsony és átlagos keresetűek jövedelme drasztikusan csökkenne, amit a kis és közepes vállalkozásoknak kompenzálniuk kell, 6-8 százalékos jövedelemkiesés esetében azonban erre aligha lesznek képesek.
A keddi, a parlamentben napirend előtt elmondott felszólalásában elhangzottakhoz hasonlóan rámutatott, hogy különböző kutatóintézetek felmérése szerint a kkv-k nagy része borúsan ítéli meg az ország és saját kilátásait, egyre jobban tart a közterhek növekedésétől. A szocialisták ezért javaslatot készítenek a kis- és közvállalkozások fejlesztési programjáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!