Belföld

2009.08.23. 10:25

MSZP: a fóti modell Nagykanizsán is működik

Az MSZP szerint Nagykanizsán a fóti ügyhöz hasonló, a Fideszhez köthető média- és pártfinanszírozási gyakorlatra, "pénzlenyúlásra" derült fény.

feol.hu

Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, nyilvánvalóvá vált, hogy a fóti ügy nem egyedi, elszigetelt jelenség. Szavai szerint minden jel arra mutat, hogy Fóton egy súlyos, törvénytelen, fideszes politikusokhoz köthető média- és pártfinanszírozási gyakorlatra derült fény, amit máshol sikerrel alkalmaztak.
Az MSZP-s politikus közölte, Nagykanizsán a település alpolgármesterének, Cseresnyés Péternek, a Fidesz országgyűlési képviselője sógorának tulajdonában álló cég közbeszerzésen elnyert egy bruttó 42 millió forintos munkát, majd a munkálatok elkezdését követően, pótmunka címén közel 14,5 millió forinttal nőttek a költségek, vagyis a legolcsóbb ajánlat nyert, ami a végén a legdrágább lett, hasonlóan fótihoz.

Szelídebb, csendesebb fogalmazás lenne indokolt egy olyan párt részéről, melynek egyre több embere kerül rács mögé a legkülönfélébb korrupciós bűncselekmények miatt - reagált Szabó Zoltán sajtótájékoztatójára Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

MTI/OS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!