Belföld

2009.06.26. 13:21

Mondjon le közgyűlési mandátumáról Dombóvár polgármestere!

Közgyűlési mandátumáról való lemondásra szólította fel Dombóvár volt szocialista polgármesterét Bordács József Tolna megyei fideszes politikus a megyei közgyűlés pénteki ülésén.

feol.hu

Bordács József azzal indokolta felszólítását, hogy Szabó Loránd "morálisan alkalmatlanná" vált közgyűlési feladatainak ellátására az ellene folyó eljárások miatt. Úgy fogalmazott, hogy a szocialista politikus a "magyar politikai élet szégyenfoltja".
A képviselő utalt arra, hogy a volt polgármesterrel szemben két eljárás is folyamatban van. Jogerős ítélet még egyik esetben sem született.
A politikust a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság azzal gyanúsítja, hogy kétmillió forinttal megvesztegetett egy dombóvári fideszes önkormányzati képviselőt azért, hogy álljon el egy ellene indított rágalmazási pertől. A perben a Tolna Megyei Bíróság első fokon elmarasztalta a volt polgármestert.
Szabó Loránd június 17-én indoklás nélkül lemondott polgármesteri tisztéről. Az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie őt.
Právics József, a közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője nem kívánt reagálni a felszólításra.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!