Belföld

2011.08.28. 11:43

Mintegy hetvenezer vendég a Szegedi Ifjúsági Napokon

Mintegy hetvenezren szórakoztak a hazai nyári fesztiválszezon hagyományos záró rendezvényén, a vasárnap hajnalban véget ért Szegedi Ifjúsági Napokon.

MTI

A 69600 vendég közül 4800-an sátoroztak az Újszegedi Partfürdőn, és szép számmal akadtak olyanok is, akik a kemping üdülőiben vagy valamelyik közeli szállodában, panzióban laktak - tájékoztatták az MTI-t vasárnap a szervezők.
A szerdán elkezdődött, több évtizedes múltú hazai fesztivál hét helyszínén százötven fellépő szórakoztatta a vendégeket. Az augusztus végén szokatlan kánikula ellenére a délutáni programok közül komoly tömegeket vonzott a Nemjuci és a Hiperkarma. Megtelt a nagyszínpad előtti rét az Edda, a fúziós reggae műfaját megteremtő jamaikai Diana King, a 30Y, valamint az R’n’B, hiphop és elektropop keverékével Szegeden is sikert arató amerikai Kelis koncertjére.
A kisebb színpadok közül a Borsodi Malátabárnál a Fish!, a Mystery Gang és a Sub Bass Monster aratott sikert, a Pepsi Színpadnál az orosz-osztrák Russskaja, a Music Channel Arénában pedig a Belga.
A nemzetközi Greener Festival Awardot és a Zöld Fesztivál Díjat is elnyert rendezvényről a korábbi évekhez hasonlóan száműzték a műanyag söröskorsókat, a vendéglátóhelyeken az országban elsőként itt bevezetett "re:pohárba" töltötték az innivalókat.
A SZINdizájn Parton megunt és újrahasznosított ruhadarabokból vagy szelektíven gyűjtött anyagokból készült alkalmi és mindennapi viseleteket felvonultató divatbemutatót tartottak. A ruhák mellett kiegészítők is készültek újrahasznosított anyagból: délutánonként a fesztiválvendégek is próbára tehették ügyességüket, Megyeri Zsófi iparművész vezetésével félezer kiürült sörös doboz alakult át fejdísszé, nyaklánccá vagy fülbevalóvá.
A környezettudatos szemléletet népszerűsítő Zöldplaccon a vendégek fogadalmait gyűjtötték össze: egy pár megígérte, hogy szelektíven gyűjti majd a szemetet, ha összeköltözik. De akadt, aki azt fogadta meg, hogy csak olyan háza lesz, amely passzív épületként nem használ föl külső energiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!