Belföld

2011.11.27. 09:02

Milliós jutalmakat osztanak a médiahatóságnál

Az Index információi szerint az év végén jelentős jutalmakat osztanak ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál - átlag két és félhavi pluszpénzt kapnak a dolgozók az 561 milliós keretből.

feol.hu

A szervezet az Index kérdésére azt közölte: átlagosan 2,5 havi jutalmat, összesen 561 millió forintot osztanak ki 2011-ben. Az NMHH arra nem válaszolt, hogy hány dolgozó részesül jutalomból, és a hatóság honlapján sem találni adatot a foglalkoztatottak számáról.

A szervezet 2010-es költségvetési beszámolója (pdf) szerint a létszám akkor 480 volt. Ha ez az adat nagyságrendileg nem változott, és minden dolgozó jutalmat érdemel, a médiahatóság dolgozói átlagosan bruttó 1,17 millió forint jutalmat kapnak.

Az átlagosan 2,5 havi illetménynek megfelelő összeg az NMHH szerint jelentős csökkenés a korábbi évek 3-3,5 havi szintjéhez képest, bár az nem derül ki a közleményből, hogy az elődök alatt az ORTT-t vagy a Nemzeti Hírközlési Hatóságot értik-e.

"Ez a szint a hatóság humánerõforrás-gazdálkodási megfontolásai szerint alkalmas az ösztönzõ hatás kiváltására, ugyanakkor figyelemmel van a tartalékképzés követelményére is" – közölte a szervezet.

Az NMHH idén csaknem 40 milliárdos költségvetése a törvény szerint 826 millió forintos jutalom kifizetését tenné lehetővé. A médiahatóság ennél "32%-kal alacsonyabb szinten maximálta a felosztható keretet". Az NMHH szerint a korábbi évekhez képest a kifizetések szabályait "jelentõsen szigorították, mértékének megállapítását szigorúan a célfeladatokon alapuló teljesítményértékelés eredményéhez kötötték" - írja az Index.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!