Belföld

2012.08.17. 12:25

Meteorológia: nappal kánikula várható, túlnyomóan derült lesz az idő

Az augusztus 20-i állami ünnepi rendezvények idején igazi kánikula várható.

MTI

Országszerte 32-35 fok lesz, túlnyomóan derült lesz az idő, záport, esetleg zivatart okozó hidegfront kedden súrolja az országot - mondta Bonta Imre, az Országos Meteorológiai Szolgálat Előrejelzési Főosztályának vezetője pénteken az MTI-nek.

Az előrejelzés szerint vasárnap is többnyire derült, napos idő várható, csapadék nélkül. A szél erőssége is csak mérsékelt lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12 és 18 fok között valószínű, a délután órákban 28-33 fokig melegedhet az idő.

Bonta Imre kifejtette: hétfőn napos, meleg idő várható. A délnyugatias szél is csak néha élénkülhet meg. A hajnali órákban országszerte 13-19, Budapesten 17 Celius-fok várható. Délutánra országszerte 32-35, Budapesten 34 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Kedden súrolhatja az országot egy hidegfront, amely következtében északon lehet néhol zápor, zivatar. Ezzel együtt a hőség fokozódik, szerdán és csütörtökön már 34-38 fokig emelkedhet a hőmérséklet - mondta Bonta Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!