Belföld

2009.04.14. 17:25

Mentőre támadtak és motorral hajtottak a rendőrsorfalba a tüntetők

Budapest - Több rendőrt is kórházba kellett vinni, miután motorral hajtottak tüntetők a rendőrsorfalba - jelentette az MTI tudósítója kedden kora este.

nincs nev

Hatalmas füttyel, dudálással, pfujolással fogadta a fővárosi Alkotmány utcában összegyűlt mintegy hét-nyolcezer ember kedden délután, hogy az Országgyűlés miniszterelnökké választotta Bajnai Gordont. Később a tüntetők és a rendőrök összecsaptak.

Az MTI szerint a rendőrsorfal a fővárosi Alkotmány utca és a Vértanúk tere közötti Kozma Ferenc utcában állt fel, ebbe hajtottak bele motorkerékpárral.  A könnygáztól is megsérültek rendőrök kedden.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyelőre annyit közölt, hogy a nap folyamán több rendőr is megsérült. 

A rendbontók egy csoportja egy mentőautót is megtámadott a Báthory utcában - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden kora este. A mentők összesen tíz embert szállítottak kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!